DR Big Band – Langelands Jazzklub

21 februar afholder Langelandsjazzklub sammen med ØP en oplevelse af de helt særlige! Denne aften byder vi nemlig indenfor til DR BIG BAND. Ja, I læste rigtigt DR BIG BAND! Et af Europas bedste Big bands!

Dette navn i sig selv giver anledning til glæde og forventninger, men denne aften har mere godt at byde på. Det er nemlig sådan, at DR BIG BAND har fået ny chefdirigent nemlig Den 32-årige japansk-amerikanske jazzkomet Miho Hazama.

Miho er et af de hotteste navne på både den amerikanske og europæiske jazzscene lige nu, og for nylig blev hun af det internationale jazzmagasin DownBeat kåret som en af 25 jazzmusikere, der vil forme jazzen i fremtiden – på verdensplan

Det betyder, at der er endnu mere at glæde sig til, når vi udover de 19 knaldhamrende dygtige musikere, som Big Bandet består af, også bliver vidne til en verdensstjerne som Miho Hazama i aktion.

Og som om det ikke er godt nok…

Ved denne koncert er den nye chefdirigent Miho Hazama blevet sluppet løs i bandets rige arkiv, der bugner af musikalsk guld.

Går man på opdagelse i DR Big Bands arkiv, kan det være svært ikke at blive starstruck. På hylderne er værker, arrangementer og transskriptioner af jazzverdenens allerstørste navne samlet på ét sted – fra chefdirigenter som Bob Brookmeyer og Thad Jones til Ray Pitts, Jim McNeely og mange flere.

Som bandets nye chefdirigent har den unge Miho Hazama taget turen ind i arkivets inderste og fundet det rene jazzguld frem, som hun præsenterer for os d. 21. februar sammen med DR Big Bands 19 knivskarpe musikere.

DR Big Band blev etableret i 1964. Den dag i dag står de måske stærkere end nogensinde. 80 albumindspilninger med stjerner som Stan Getz og Joe Henderson.

Flittig turnévirksomhed har givet DR Big Band et imponerende, internationalt renommé. Indspilninger med solister som Eliane Elias og Miles Davis har givet DR Big Band to amerikanske Grammy-priser, bl.a. i kategorien “Best Jazz Big Band Performance”.

Senest i 2012 blev udgivelsen ”The Jazz Ballad Song Book” med trompetisten Randy Brecker Grammy-nomineret i hele fire kategorier.

 

Så det er virkelig en helt særlig og stor oplevelse, der er os i vente d. 21 februar.

Det er en kæmpe opsætning og produktion der kommer forbi vores lille jazzklub og det er vi hammer stolte af!

Denne aften holder vi i samarbejde med ØP og de smukke lokaler skal nok klæde DR BIG BAND perfekt

Se derfor frem til en magisk aften der helt sikkert kommer til at byde på STORE øjeblikke når den danske jazzscenes fyrtårn kigger fordi Rudkøbing.
Med en koncert, der hylder en perlerække af de gamle jazzmestre, som hver især har sat deres præg på bandets berømte sound og været toneangivende på den danske og internationale jazzscene siden 1960’erne

Lyt til big bandet og Miho Hazama her:

 

Dato: d. 21. Februar
Tid: spisning kl. 18.00, Musik kl. 19.30 – 21.30

Sted: ØP, Rudkøbing – Havnegade 92, 5900 Rudkøbing

Entre:  

Koncert 285,- 

Mad 100.-

Koncert medlemspris 200,-
Husk medlemsnr. skal benyttes til køb.

 

Billetter købes HER

DR Big Band – Langelands Jazzklub - Langelands Jazzklub